Referenties

Hieronder vind je verhalen van professionals met wie we in het verleden samengewerkt hebben.

Referenties Martijn Ruitenburg

Referenties Martijn Ruitenburg

Ik ben erin geslaagd om te gaan van een werkweek die me elke dag tot laat ’s avonds opslorpte en enorm veel energie kostte, naar een werkweek waarin ik genoeg kan sporten, vrienden en familie kan zien, meer werk gedaan krijg en meer de diepte in kan gaan bij verschillende taken.

Naar de complete review

Lorin Roobruck

Torqx Capital

De laagdrempeligheid is fijn. Ik heb geen statische hiërarchische verhouding gevoeld of iets wat in de buurt komt.

Het was prettig om in gesprek te gaan en dat geeft ook vertrouwen

Onderzoeker PhD

over werken met Martijn

Over de inspirational Focus like a Pro:

Super leuk, heel praktisch en direct toepasbaar!

Bekijk de complete review:

Astrid Kruitkamp
Luba Uitzendbureau

Referenties Pepijn Lochtenberg

In de periode dat ik met Pepijn werkte heb ik veel geleerd over mijzelf en hoe ik denk. 

De oefeningen in de gesprekken leiden ertoe dat je de dingen waar je met hem aan werkt echt ondervindt.

Ken Leunissen
Atleet & student Economie & Beleid

Ik merk echt verbetering: ik ben veel energieker, bereik meer en haal meer voldoening uit mijn werk.

Daan Vrieler
IT Architect Heineken over werken met Pepijn

Over de inspirational Focus like a Pro:

Goede voorbeelden en kleine oefeningen om de inhoud duidelijk te maken.

Steffen Bruns Onderzoeker PhD

Referenties Videotraining Focus like a Pro

Ik heb geleerd welke interne en externe afleiders zorgen voor ruis op mijn lijn en weet nu hoe ik hier mee kan omgaan. Het meest concrete voorbeeld is, dat ik mijn telefoon effectiever gebruik en mijn schermtijd minder is geworden.

Het onderdeel “het verdelen van energie” en wat je daar als individu voor nodig hebt is voor mij een verwelkoming geweest. Kleine aanpassingen in mijn leefpatroon en het doorbreken van patronen hebben ervoor gezorgd dat ik mij beter kan focussen op een taak.

Kortom deze praktische training is voor iedereen een aanrader die zijn of haar focus wil verbeteren en wil werken aan mooie balans tussen werk- en privé.

Martin Hilgen - docent VO & auteur

Om me heen zie ik mensen die hard werken, maar vergeten dat de hoogste efficiëntie kan worden behaald door juist te zorgen voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Hier zijn breinpauzes, voeding en lichaamsactiviteit een onderdeel van.

Dit zijn slechts enkele onderdelen van de videotraining. Ook op het gebied van o.a. agenda-planning en focus op taken was de training zeer nuttig en leerzaam.

Absoluut een aanrader dus! 

Maarten Derriks – Accountmanager bij ProCare BV

De videotraining heeft een goede opbouw en daardoor breidt de focus zich steeds meer uit. En doordat de training 12 weken duurt, heb ik echt de tijd gehad om dingen uit te proberen en vooral verder te gaan met wat werkt.

De training heeft mij opgeleverd dat ik veel bewuster met mijn werktijd om ga en mijn pauzes goed plan. En ook dat ik bewust werktaken inplan en dan kijk naar hoe intensief deze taken zijn. En wat me vooral duidelijk is geworden, dat ik overal een keuze in heb. In mijn eigen agenda, mijn bereikbaarheid, als ik het maar duidelijk communiceer.

Dankjewel Pepijn voor deze training, deze is echt goud waard!

Marlies Graveland – Coach & ambulant dienstverlener onderwijs

Een tijdje geleden leerde ik door trainingsessies op het werk Martijn en de videotraining van Focus like a Pro kennen. Ik wilde in erg veel zaken verbeteren; betere inbreng kunnen leveren in meetings, beter timemanagement vinden om zo een betere work-life balance te kunnen creëren, beter taken kunnen prioritiseren, meer energie op én naast het werk, betere manier van communiceren met collega’s, meer tijd kunnen maken voor inhoudelijk moeilijke opdrachten om ze beter en grondiger te kunnen oppakken, etc.

Daarbij kreeg ik al meteen een eerste hele waardevolle les: Je kan niet in alles tegelijkertijd succesvol groeien, je moet focus en prioriteiten brengen in je doel. Eens je prioriteit 1 hebt bereikt en ‘gemastered’, kan je je focus verschuiven naar het volgende doel. Het inzicht dat ik nooit 10 races tegelijkertijd kon rennen én ze allemaal winnen heeft de sneeuwbal van mijn verhaal aan het rollen gezet… Mijn nummer 1 doel werd dus: ‘Ik wil meer energie, in en naast mijn werk.’ 

Stelselmatig heb ik me door de videotraining gewerkt van Focus Like a Pro. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn notificaties op telefoon uitgeschakeld en ook de pop-up van inkomende email uitgezet. Dit heb ik ook goed gecommuniceerd naar mijn collega’s: Als ze me dringend nodig hebben, dan bellen ze maar. En dat werkt voor iedereen prima. Dit zorgde ervoor dat ik veel minder ging multitasken en mijn aandacht stelselmatig langer bij taken kon houden.

Ik merkte dat het switchen van aandacht me enorm veel energie kostte. Na een dag met goede focus voelde ik me maar half zo moe (ik ben een beetje een nerd die een ‘body battery’ tracker heeft op een Garmin-horloge…) Ook kreeg ik meer zaken per dag gedaan, waardoor ik plots wél tijd had om in de namiddag 20-30 minuten te wandelen in het zonnetje. Ook dit zorgde weer voor extra fysieke en mentale energie.

In momenten waar ik veel stress ervaar ga ik vaak taken uitvoeren die me snel een gevoel van voldoening kunnen brengen maar die niet altijd écht doorslaggevend zijn. Dan moest ik vaak in de late uurtjes de grote stukken werk nog uitvoeren die écht die dag moesten worden afgewerkt. Resultaat: Een laag gevoel van voldoening én lange werkuren, wat me enorm veel mentale en fysieke energie kostte. Echter, om pakweg een uur goed te kunnen focussen op één taak moet die ook op voorhand netjes in je agenda staan. Op voorhand moet je dus uitkiezen wat de prioriteiten van de dag of van de week zijn. Wat moet ik nu écht goed afronden vandaag? Zo kon ik vermijden dat ik telkens naar die slechte gewoonte teruggreep, door gewoon mijn vooropgestelde planning te volgen. Ik kon de dag vroeger eindigen én met een stuk meer voldoening…

 Er zijn nog heel wat zaken die ik uit de training heb gehaald, die ik gelukkig nu onbewust toepas. En tóch ga ik de training nog een keer volgen binnenkort om alle mooie gewoonten en tips terug op te frissen. Ik ben erin geslaagd om te gaan van een werkweek die me elke dag tot laat ’s avonds opslorpte en enorm veel energie kostte naar een werkweek te gaan waarin ik genoeg kan sporten, vrienden en familie kan zien, meer werk gedaan krijg en meer in de diepte kan gaan bij verschillende taken. Verder voel ik dat ik ook in het weekend meer veerkrachtig ben, en mijn vakanties niet meer bestaan uit ‘bijslapen tot het einde van de vakantie waarna ik opnieuw aan de ratrace kan herbeginnen’. Op naar realiseren van het volgende doel… En bedankt Martijn! 

Lorin Roobruck – Torqx Capital